5 Ocak 2013 Cumartesi

Filmsiz olur mu hiç?

Olabildiğince, zamanım yettiğince film izlemeye çalıştım boş zamanlarımda. Ve bu aktiviteye bayıldım. Hala da bayılmaya devam ediyorum. Film izlemek, hobilerin en güzeli!

Eğer ki öneri isterseniz, beğenilerime saygı duyma inceliği gösterirseniz; birkaç önerim var...

The Shawshank Redemption(Esaretin Bedeli) ==> Zannediyorum ki açıklama yapmama gerek yok. Tüm film otoriteleri dünyanın en güzel filmi olarak bu başyapıtı göstermekte. Senaryo ayrı bir harika, Morgan Freeman oyunculuğu ayrı bir harika... Kesinlikle izlemelisiniz.

The Godfather I-II-III ==> Bu filmi de bilmeyen yoktur elbet. Fakat bilinmeyenlerini görmek için izlemeniz lazım gelir. Ne de olsa Marlon Brando, Al Pacino ve niceleri var işin içinde...

V For Vendetta ==> Başlı başına bir devrim, başlı başına bir baş kaldırı, başlı başına bir isyan! İzlediğim en güzel filmlerden... Devletin 'malı' olmuş nice insanlar, bu insanları devlete mâl edecek bir isyancı! İzleyin. Çok kaptırmadan kendinizi... :)


Se7en ==> Filmin özeti: Brad Pitt ve Morgan Freeman kalitesi... Senaryosu ise ayrı bir harikadır. Kendini Tanrının görevlendirdiğini zanneden; ve kendini Tanrının yasakladığı yedi büyük günahı engellemeye kenetleyen bir azılı katil... Kesinlike izlenmeli!

The Truman Show ==> Ah, Jim Carrey! Bu kadar sempatik ve sevimli olma. Hayatını normalcesine, pürüzsüz ve kusursuzca sürdüren bir adam ve etrafındaki onlarca, binlerce; belki de yüz binlerce gizli kamera. Üstelik yüzlerce kilometre içerisinde oluşturulmuş dekorlar ve sıradan sanılan bir yaşam...

One Flew Over The Cuckoo's Nest(Guguk Kuşu) ==> Filmin gerçek akıl sağlığı bozuk olan hastalarla çekilmesi ayrı bir güzellik katarken olay döngüsüne, Jack Nicholson tecrübesi ve gençliğinde gösterdiği oyunculuk mahareti; insanı ayakta alkışlatıyor...

The Shining ==> Yine Stephen King, yine Jack Nicholson... Korku, gerilim, aksiyon bir arada. İzlemek şart!

Fight Club ==> Edward Norton ve Brad Pitt muhteşem bir ikili oluyorlar... Ya da tekli. İzleyin, elbet anlarsınız ne demek istediğimi.


American History X ==> Amerikan tarihini açığıyla, saçığıyla, iyisiyle, kötüsüyle, kısacası her şeyiyle ortaya seren, harika bir film. Ve Edward Norton... O asi, o sinirli genç. Amerika'nın içsel sıkıntılarının birçoğu bu filmde.

Philadelphia ==> Tom Hanks ve Danzel Washington gibi üstadların döktürdüğü, oyunculukarı kadar filmin senaryosunun da şahane olduğu bir yapıt. Eş cinselliğin gayet doğal bir şey olduğunu anlatmaya çalışan harika film...

Forrest Gump ==> Salak denilebilecek kadar ince düşünemeyen fakat bu salaklığın altında harikulade bir zeka besleyen; üstelik zeka geriliği de kanıtlanmış bir adam... Bu adamın biyografisi gözler önünde neredeyse bu filmde... Tom Hanks bu kadar güzel oyuncu olmasaydı eğer, bu film bu denli konuşulmazdı. İzlenmeli!

Léon ==> Jean Reno... Nam-ı diğer 'Profesyonel Katil'... Önündeki küçük Mathilda... Katile aşık olan ve bunun imkansız olduğunu bildiği halde ona sımsıkı sarılan Mathilda... Bu kadar güzel bir ikili oluşturmamalısınız... Kesinlikle izlenmeli.

A Beautiful Mind(Akıl Oyunları) ==> Bilgi uğruna beyniyle ve psikolojisiyle savaş veren bir profesör... İzlenmeli.

Daha niceleri var lâkin zamanım bunları kendi gözlemlediğim kadarıyla ve kendi düşüncelerimle dile getirmeme yetti. Emin olun hepsinin içinde ayrı bir sanat, ayrı bir anlatım, ayrı bir anlam ve ayrı bir düşünce var. İzlemeniz kendi adınıza çok güzel olacak, temin ederim. Pişman olmayacaksınız. İzlemeniz dileğimle. İyi seyirler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder